Leren schrijven: drie tips

nov 19, 2018

‘Ik kan niet schrijven.’ We horen het heel vaak van ondernemers. Natuurlijk, schrijven is een vak, maar ‘kan niet…….’. Deze tips helpen jou om je verhaal op papier te zetten. Kruip achter je computer en schrijf je persbericht of die posting voor sociale media.

1. Begin gewoon
Inderdaad! Gewoon doen. Ga ervoor zitten, kies een onderwerp dat je interesseert of waarbij je een gevoel hebt en start met schrijven. Spreek met jezelf af dat je een bepaalde periode, bijvoorbeeld een half uur, aan de slag gaat en gebruik die periode ook. Laat het daarna rusten en gebruik andere momenten voor de finetuning van je bericht. Wedden dat je uiteindelijk iets bruikbaars hebt.

2. Houd het simpel
Een persbericht of een posting voor sociale media hoeft geen boek te zijn. Niet als het gaat om de lengte, maar ook niet voor wat betreft de inhoud. Je wilt met je bericht een boodschap overbrengen of iets (een nieuwtje) vertellen. Dat is dus ook waarover het moet gaan. Een inleiding is niet nodig, wees gewoon to-the-point. Als media er meer over willen weten, dan nemen ze wel contact met je op.

3. Origineel zijn is niet nodig
Natuurlijk is het leuk als je persbericht of posting lekker leest en goed geschreven is. Maar meer dan dat hoeft het ook niet te zijn. De inhoud hoeft niet origineel te zijn, maar moet juist functioneel zijn. Blijft dicht bij het onderwerp van je bericht, dat betekent voor alle partijen zo min mogelijk afleiding.

Heb je het geprobeerd? Deel het resultaat dan met ons, zodat wij het kunnen publiceren op de Facebookpagina van Mediagemak. Stuur jouw bericht naar team@mediagemak.nl.

Wil je hulp bij het maken van je persbericht of posting op sociale media. Ook dan kun je ons bereiken via bovenstaand mailadres. We doen je graag een voorstel op maat.

Team Mediagemak